SELECT visitorCount FROM itworx.visitor_count WHERE vallalatId = '431' Szentmisék április 17-től
Itt járunk :: Hírmondó - Szentmisék április 17-tőlCHAT
Szentmisék április 17-től

Kedves Testvérek!

Április 11-én, az Isteni Irgalmasság vasárnapját ünnepeljük. Kértük és továbbra is kérjük imádságainkban Istentől a járvány megszűnését, egyházi és közösségi életünk újjászületését.

Erdő Péter bíboros úr rendelkezéseit tartottuk szem előtt a liturgikus cselekményekre vonatkozóan, mivel templomainkban az Érsekség által előírt rendeletek betarthatatlanok voltak.

1. Tekintettel az óvatos állami enyhítésekre és a beoltottak növekvő számára, 2021. április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével végezhetjük a szentmiséket, a püspöki konferencia irányelveinek megtartásával.

2. Nevezetesen, továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.

3. Az MKPK március 5-ei egyhangú határozata (521/2021) szerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés további intézkedésig érvényben marad.

4. Templomainkon kívül, plébániáinkon és az oktatási, szociális, egészségügyi és más intézményeinkben továbbra is mindenben kövessük az állami előírásokat. A hatóságokkal mindenben működjünk együtt és legyünk figyelemmel az általuk kiadott általános irányelvekre.

5. Felhívjuk a figyelmet, hogy aki a koronavírus-betegség bármilyen tünetét észleli magán vagy családján, az maradjon távol a liturgikus közösségtől, imádkozzon otthonában!

A járvány koránt sem vonult el, sőt, nagyobb a megfertőződés veszélye a megélénkült jövés-menés miatt. Szomorúsággal, de keresztény reménnyel gondolunk azokra a testvéreinkre, akik elköltöztek közülünk – éppen a járvány miatt. Mindannyiunkat megvisel a bezártság, a szentmisék, a közös imádság és együttlét hiánya, a kényszeredetten csendes húsvéti ünneplés. Megértésüket mindannyiunk nevében köszönöm! A ránk bízottak iránti felelősség okán kell, hogy óvatosak legyünk! Ezután is! Kérem, ne vegyék félvállról a fertőtlenítést, a maszk használatát, a távolságtartást! Ennyit tehetünk egymás és a magunk egészségéért! Az a cél, hogy túléljük, maradjunk meg egymásnak közösségeinkben, egészségben!

A fentiek értelmében tehát április 17-től ismét lesznek szentmisék Monostorapáti, Taliándörögd és Vigántpetend plébániák területén a szokott rendben. (A nyári időszámítás miatt Monostorapátiban szombatonként este 7 órakor.)

Imádkozzunk egymásért, vigyázzunk egymásra! Illés Sándor plébános