SELECT visitorCount FROM itworx.visitor_count WHERE vallalatId = '431' Miseidőpont változások!
Itt járunk :: Hírmondó - Miseidőpont változások!CHAT
Miseidőpont változások!

Kedves Testvérek!

Az elmúlt néhány év változásai indokolják, hogy templomainkban a szentmisék rendjét átalakítsuk.
Lelkipásztori szempontok miatt is szükséges, hogy a plébániák területén a vasárnapi öt szentmisét valamilyen módon átszervezzük. 

Felettem is jár az idő, különösen a hideg napokon egyre nehezebb zsinórban a vasárnapi öt szentmisét végigszolgálni. Az Egyházi Törvénykönyv előírása szerint is egy pap egy nap három szentmisét mutathat be engedéllyel. Érsek Úr is szorgalmazza a törvény betartását.

Ennek figyelembe vételével az elsődleges cél, hogy a plébániatemplomokban vasárnap mindenképpen legyen szentmise. A helyi viszonyok lehetővé teszik, hogy akár Hegyesdről, akár Kapolcsról a plébániatemplomok egyszerűen megközelíthetőek, így vasárnapi napon szentmisén való részvételre bárkinek lehetősége van kisebb nehézséggel.
 

Így a jövőben, március 1-étől a következőképpen alakulnak a szentmisék időpontjai:

A monostorapáti templomban ezután is vasárnap 10 órakor lesz a szentmise,
hétköznapi szentmisék szerdán és pénteken lesznek téli idő szerint este 6 órakor, nyári időben 7 órakor. (Téli időben a plébánia közösségi terében, a Padányi teremben tartjuk a köznapi szentmiséket.)

Hegyesden a vasárnapra érvényes szentmise téli idő szerint szombaton 6 órakor, nyári időben 7 órakor lesz.

Taliándörögdön a szentmise ezután is vasárnap 11 órakor lesz.

Vigántpetenden  a szentmise  ezután   vasárnap 12 órakor lesz.

Kapolcson a vasárnapra érvényes szentmise téli idő szerint szombaton 5 órakor, nyári időben 6 órakor lesz.

(Megemlékező, évfordulós szentmisék, amennyiben nem férnek bele a fix időpontokba, megbeszélés szerint más időpontban is tarthatók.)

Az elmúlt években a szentmiséken való részvételben megfogyatkoztunk, különösen a hittanos fiatalokat illetően, nem kis bánatunkra.

A több évtizedes rend megváltoztatása remélhetőleg nem a leépülést fogja szolgálni, hanem a szolgálat rugalmasabb ellátását, betartva az egyházi törvényeket is. 
Bízom benne, hogy többek megértésével találkozunk. Több plébániás helyeken általában nincs minden vasárnap szentmise, nálunk a fenti megoldás látszik kivitelezhetőnek.

Tisztelettel kérem a megértésüket, a változtatások elfogadását.

Monostorapáti, 2023. 02. 22. Hamvaszószerdán.


Isten áldását kérve közösségeinkre, mindnyájukra: Illés Sándor plébános